Header Ads

5 істот які побачать інопланетян після кінця світу (фото)

Деяким живих організмів на нашій планеті, щоб вижити, довелося стати безсмертними. Вони здатні витримувати екстремальні температури, різкі зміни клімату і навіть відчувати себе досить комфортно.


Ця приголомшлива здатність вижити в смертельних для звичайного істоти умовах дозволити тваринам-"горянам" пережити будь-якого з нас.

П'ять істот, яким, в разі кінця світу, вдасться від імені планети Земля привітати гостей з іншого Всесвіту.

Безсмертна медуза

Turritopsis nutricula більш відома, як безсмертна медуза і повністю заслуговує своє прізвисько. Після досягнення статевої зрілості це істота знову повертається в початкову стадію поліпа і починає заново дозрівати.

Цей процес може бути нескінченним, життєвий цикл може повторюватися необмежену кількість раз. Подібно головному герою фільму «Цікава історія Бенджаміна Баттона», медуза старіє, потім знову стає молодшою, і так до нескінченності.

Гідра

Гідра в чомусь схожа з безсмертною медузою. Але цей процес вченими ще до кінця не досліджений. Відомо, що у гідри є спеціальні камери, які легко відмирають і замінюються новими.

Тим самим значно спрощується процес виведення токсинів і позбавлення від різних дефектів.

Риба Ланг

Легкі цієї невеликої риби — її головна зброя, що робить її безсмертною. Вони дозволяють їй переживати дуже тривалі періоди посухи, що тривають до року. Ця риба може живцем вриться в бруд і впасти у сплячку на ціле літо, легко переживши період посухи без яких-небудь поживних речовин.

Цікавий експеримент був випадково проведено з рибою ланг — під час транспортування металевий куб з брудом, куди вона була поміщена, був загублений. Його знайшли лише через 6 місяців, при цьому бруд перетворився в сухий моноліт. Їй трохи розбавили водою, і риба продовжувала дихати як ні в чому не бувало через пів року.

Тихоходка

Її називають водним ведмедем, хоча нічого спільного з ним не має. Якщо б ведмеді були такими живучими, то не були б зараз під загрозою зникнення. Це повільно пересувається мікроскопічна тварина живе у воді.

ЇЇ довжина складає всього півтора міліметра, тихоходка може бути знайдена по всьому світу, від Гімалаїв і екватора до далеких полярних областей.

Ця істота дуже гнучко до погодних умов, що робить її надзвичайно стійкою до смерті. Тихоходка може пережити температуру до мінус 273 градуси за Цельсієм, і в плюс 151 градус. Також істота витримує дози радіації, в 1000 разів перевищували максимальну дозу для будь-якого іншого істоти на планеті. Десять років без вологи також не є проблемою для тихоходки. У 2007 році тихоходки були поміщені у повний вакуум на низькій орбіті. Дивно, але по поверненню на Землю вони були все ще живі.

Деревна вета

Деревна вета є гігантською комахою, подібним тарганові, і мешкає в Новій Зеландії. Тим не менше, вона здатне виживати і в більш холодних країнах. У її крові знаходиться спеціальний білок, що перешкоджає зупинці крові.

Навіть під впливом великих мінусових температур її кров все одно буде функціонувати. При цьому серце і мозок комахи будуть повністю відключені, як у зомбі. Але якимось чудодійним чином вони знову почнуть працювати, коли комаха відтане.