5 корисних властивостей сала, про які ви могли не знати
Сало – один з найбільш спірних продуктів харчування. Багато хто викидає його з раціону через високу калорійність і великий вміст жирів.
Проте сало має і декілька переваг над іншими продуктами. Наприклад, сало зміцнює імунітет та зігріває в холод. Портал Вit.ua пояснює, чому сало варто включити в свій раціон, особливо, взимку.
Зміцнює імунітет
Сало насичує організм цінними жирним кислотам. Зокрема, рідкісною арахідонової кислотою, яка бере участь в обміні холестерину та сприяє виведенню токсинів з організмів. Таким чином, організм стає більш стійким до вірусів. А щоб підвищити ефект – рекомендують вживати сало із часником.
Поліпшує обмін речовин
В салі містяться жири, які розчиняються при температурі тіла. А отже – не перевантажують печінку і легко засвоюються. А завдяки жирним кислотам – сало покращує обмін речовин.
Від сала не гладшають
Звісно, погладшати можна від будь-якого продукту, якщо з'їдати більше норми. Хоча сало і калорійний продукт (на 100 грам продукту – 800 кКал), проте якщо вживати 20-30 грамів в день, то на фігурі це не позначиться. Навіть якщо ви ведете сидячий спосіб життя.
Сало легко засвоюється, завдяки чому швидко настає відчуття ситості. А якщо вживати декілька скибочок сала перед основним прийомом їжі, то можна уникнути переїдання.
Корисне при смаженні
На сковорідці сало "не горить" і не утворює канцерогенів. Чого не можна сказати про звичайну рослинну олію. Саме тому при смаженні набагато краще використовувати смалець, а не соняшникову олію.
Зігріває в мороз
Особливо варто звернути увагу на сало взимку. Адже цей продукт просто створений для холодної пори року. Під час морозів організм потребує більше жирної їжі, яка сприяє виробленню енергії.
Всього на 1 грам сала припадає 9 кКал енергії, завдяки чому воно чудово зігріває в мороз.
Джерело