Header Ads

ЗСУ випробували вітчизняний безпілотник «Лелека-100» (ФОТО) (ВІДЕО)


У понеділок, 6 лютого, в Державному науково-випробувальному центрі ЗСУ на аеродромі неподалік від Чернігова запустили в небо безпілотник українського виробництва «Лелека-100». Військовослужбовці зазначили, що цей авіаційний комплекс потребує ще ретельного вивчення.



Про це розповіли в прес-центрі генштабу ЗСУ. Новину передає «Преса України».голови Державного 

Випробування розпочалися з перевірки справності всіх систем безпілотного апарату. Даний процес проходив під керівництвом Володимира Дмитрієва, заступника голови Державного науково-випробувального центру ЗСУ. 

Як заявляють розробники, авіакомплекс «Лелека-100» має модернізоване радіо та авіа електронне обладнання та спроможний виконувати завдання з розвідки на більших відстанях, при цьому не зображуючись на радарах. 

«У результаті випробування безпілотника, ми хочемо оцінити можливості його роботи в екстремальних умовах, а також перевірити масо-габаритні й аероергономічні показники, - йдеться у повідомленні.





Крім того, на аеродромі також відбулась до підготовка інструкторів, які незабаром подадуться на Донбас, щоб там проводити навчання для операторів іншого безпілотного літального апарата «Фурія» безпосередньо в бойових умовах.
Військовослужбовці наголосили, що авіа комплекс А1-С «Фурія» раніше уже був успішно застосований в зоні антитерористичної операції.
Раніше повідомлялося, що ОАТ «Меридіан» планує серійне виготовлення понад 100 безпілотників БПАК-МП-1 "Spectator" щорічно.