Header Ads

Лущиться шкіра? 5 способів урятувати ситуацію

Процес лущення шкіри є індикатором того, що відбувається очищення епідермісу від відмерлих клітин. І жирний крем тут не допоможе. Причиною цієї проблеми є зневоднення — організму та верхнього шару шкіри. Тому слід пити багато води, а також робити такі процедури:


1. Змішати мед з водою, і після очищення шкіри провести масаж обличчя круговими рухами, змочуючи пальці в цьому розчині — таким способом відлущуються відмерлі клітини. Потім обличчя треба прополоскати чистою водою, промокнути і відразу нанести зволожуючий крем.

2. Дуже добре відлущують маски з молоком і маслом. Треба зварити на молоці вівсянку, змішати 1 ст.л. теплою каші з медом і вершковим маслом (по 1 ч.л.), і нанести цю суміш на обличчя, злегка втираючи. Тримати 10-15 хвилин і змити теплою водою.

3. Можна змелені вівсяні пластівці. Інгредієнти змішують по 1 ч.л .: оливкова олія, мед, мелені пластівці і яєчний жовток; суміш накладають на обличчя — круговими рухами по масажних лініях, тримають 15 хвилин і змивають теплою водою.

4. Як скраб можна використовувати заварку від дрібного чорного чаю, кавову гущу, а також шматочки яблука, свіжого огірка, кавуна , протираючи ними обличчя по масажних лініях.

5. Шматочок білого хліба , розмочений у молоці, теж добре очищає шкіру: кашку з нього наносять на обличчя, і через 20 хвилин змивають прохолодною водою.