Header Ads

Самі страшні і небезпечні захворювання собак, які передаються людині

Щодня нас оточують тисячі мікробів. 

Деякі абсолютно нешкідливі, деякі небезпечні тільки для певного виду живих істот, але є й такі, які заражаючи наших молодших друзів, можуть передатися і нам, передає Ukr.Media. 

Саме страшне і небезпечне захворювання собак, яке передається людині – сказ. Саме тому після укусу невідомої собаки, лікарі в обов'язковому порядку роблять уколи від сказу, навіть якщо пес виглядав цілком адекватно і напав з вагомої причини. 

Справа в тому, що ця хвороба проявляється не відразу, кілька днів тварина може просто бути її носієм, проте протягом 10 днів сказ стрімко розвивається, заражає організм і в кінцевому підсумку неодмінно вбиває свою жертву. 

На жаль, ліки від цієї хвороби, коли вона вже почала прогресувати, не існує і єдиний спосіб захистити собаку і оточуючих її людей – своєчасна вакцинація вихованця. Не таким страшним, але набагато більш поширеним захворюванням, яке можна підхопити від собаки, є лишай. Передається він дуже швидко – через дотик. 


Цей грибок вражає шкіру, викликаючи лущення, свербіж, випадання волосся і невпинно розмножується, вражаючи всі великі ділянки тіла. На щастя, оберегтися від лишаю просто – існує маса засобів для попередження даного виду захворювання. 

 Досить часто в організмі у собаки оселяються «квартиранти» — гельмінти (по-простому – глисти), ці черв'яки живуть за рахунок тварини і, при хорошому харчуванні, майже не завдають дискомфорту. 

Але, розмножуючись і виділяючи токсини, вони отруюють організм господаря, тим самим викликаючи худобу і болючість. Точно так само вони діють і на людину. Заразитися загальними для людини і собаки гельмінтозами можна при будь-якому контакті з хворою твариною, їх личинки знаходяться в шерсті, слині, випорожненнях собаки. 

Самим вірним засобом захисту від паразитів служать спеціальні таблетки, які необхідно давати собаці не рідше 1 разу в 3 місяці, тоді ймовірність, що вам або вашому улюбленцю доведеться годувати «нахлібників» буде наближена до нуля. 

 Лептоспіроз — захворювання, при якому поволі уражаються всі клітини організму, поступово порушується робота органів. Передається при контакті з твариною, найчастіше через воду – купання в стоячій воді разом з вихованцем або вологого прибирання собачих «несподіванок». 

Уберегти улюбленця від вірусних і бактеріальних хвороб, навіть повністю контролюючи його життя, практично не реально, а от запобігти з допомогою профілактичного щеплення – легко. 

Від більшості інфекційних захворювань розроблені спеціальні вакцини для собак, вчасно поставивши які, можна вберегти своє тварина, себе і членів своєї сім'ї від цих і багатьох інших грізних інфекцій. 

 Краще лікування, як відомо – це профілактика, а якщо буде здоровою собака, то і людям, що оточують її, нічого не загрожує!
Джерело