Header Ads

Як вибрати смачне і якісне вино: 4 корисних поради

Обрати смачне і якісне вино в сучасних супермаркетах, де аж полиці прогинаються від пляшок, досить тяжко.


Адже ні ціна, ні гарна етикетка, ні навіть країна виробник – не можуть гарантувати якість. Портал Lifehacker пропонує 4 нескладних поради, які допоможуть у виборі смачного вина. Дивіться на етикетку

Але не на дизайн та модну концепцію! Читайте потрібну вам інформацію – виробник, регіон походження і сорт винограду. Останнє – найважливіше. Припустимо, вам сподобався Sauvignon Blanc (ароматний білий виноград). Спробуйте вино іншого виробника, або з іншого регіону, однак з цим сортом винограду.

Пройдіть тест: Який ти алкоголь? І з часом ви визначитесь із улюбленим регіоном чи сортом винограду – тоді вибрати стане набагато простіше. Дорожче – не означає краще У винах ціна – не служить індикатором хорошого смаку.

Підсумкова вартість на полиці повністю залежить від рітейлера. Якщо говорити про імпортні вина, пляшки, які в Іспанії коштують 1-2 євро, в інший країнах можуть продаватися в рази дорожче. Головне – країна-виробник Деякі країни-виробники стали брендами. Наприклад, Франція, Італія чи Іспанія.

Однак деякі вина з цих країн переоцінені. Зазвичай, на експорт йде вино, які італійці самі пити навіть не будуть. І часто європейські вина можуть бути гіршими, аніж вино з США, за ту ж саму ціну. Тобто, брендові країни часто можуть продавати значно гірше вино, адже можуть дозволити це собі, бо завдяки бренду їх і так будуть купувати.

Натуральна пробка – не показник Існує міф, що вино закупорене натуральною пробкою – хороше. Але насправді на вино має більше впливу не саме технологія виготовлення пробки, а її якість.

Навіть дорогі та якісні вино можуть бути закупорені пробкою з пресованої крихти. Пластикова пробка ніяким чином не вплине на якість вина. Так само, як і гвинтова пробка.

Остання, до речі, відмінне рішення для молодих вин. Її використовують виробники з Австралії та Нової Зеландії.
Джерело