Вчені: Домашні біо-яйця корисніше інкубаторських
Вчені з'ясували, що домашні біо-яйця корисніше інкубаторських.
Інформацію про це оприлюднило німецьке наукове видання, передає Ukr.Media.
Німецькі вчені з університету Хоенхайм з'ясували, що домашні, так звані біо-яйця, корисніше і натуральніше інкубаторських. Яйця є цінним поживним носієм.
Крім білків, жирів і мінеральних речовин, таких як фосфор, калій, кальцій та залізо, вони містять вітаміни A і B.
Професор Міхаель Хорн розповів, що домашні кури харчуються натуральними кормами, травою і рослинами, що в позитивній мірій впливає на якість яєць. Хоч жовтки цих яєць і не такого насиченого кольору, як люблять німці, вони не містять барвника і тому набагато корисніше.
Відомо, що голландці спеціально для продажу на території ФРН фарбують жовток яйця в більш насичений колір шляхом харчових добавок, хоч самі і віддають перевагу натуральному забарвлення. Натуральні яйця мають інший аромат, так як раціон домашніх несучок повний трав, що містять ефірні олії.
Такі яйця володіють підвищеним вмістом Омега-3 жирних кислот.
Органічні яйця володіють і санітарними перевагами. Відомо, що через страх заразитися пташиним грипом або сальмонельоз деякі громадяни ФРН відмовляються від вживання яєць.
Фахівці відзначають, що при правильному приготуванні подібні ризики виключені. Останнім часом серед домашніх яєць зустрічаються продукти з тонкими стінками. Професор Хорн розповів, що це відбувається не з-за пташиного грипу.
Це результат кілька причин, помилки або годування зниження рівня кальцію у курей-несучок старшого віку.
Вчений зазначає, що зараження людини пташиним грипом з допомогою яєць не доведено до цих пір. Вірус цієї хвороби потрапляє в організм через слизові оболонки дихальних шляхів. Всього кілька днів залишилося до Великодня.
У багатьох будинках яйця часто з'являються на столі в цей час. Дослідники відзначають, що при правильному зберіганні та приготуванні даний продукт несе користь і зміцнює здоров'я.