Header Ads

Особливості харчування курця: що потрібно включити в раціон

Ми радимо всім кинути палити. Але якщо ти поки не готов до такого кроку, то давай дізнаємося, як варто скорегувати раціон з-за куріння.


Офіційно заявляємо, що куріння більше не в моді. Навіть самі запеклі курці – Кейт Мосс, Сара Джесссика-Паркер і Майлі Сайрус стали на шлях здорового способу життя. Але, звичайно, це тільки слова. Якщо у тебе є шкідлива звичка, вони тобі не допоможуть.

Тільки ти сам можеш вирішити раз і назавжди, що для тебе важливо в житті. Тому давай обговоримо, яких речовин не вистачає твоєму організму із сигарет і як варто змінити своє харчування, якщо ти поки не кидаєш.

Додаткові вітаміни: Курці часто страждають від дефіциту вітамінів. Тобто поганий колір обличчя і проблеми з зубами не саме від сигарет, але від нестачі вітамінів в організмі. Сигаретний дим знижує вміст вітаміну С в організмі.

У курців середня потреба у вітаміні С вище, ніж у інших, тож спробуй їсти більше ківі, цитрусових, чорної смородини, полуниці. Багато вітаміну С в кислих яблука, журавлині, брусниці. Гречана і вівсяна крупа, печінка, горіхи заповнять дефіцит вітаміну Е і В-12. У раціоні повинні бути молочні продукти, шпинат, риба і бобові.

Морепродукти збагатять організм вітамінами групи F. Вони очищають судини від атеросклеротичних бляшок. Курці перебувають у групі ризику виникнення атеросклерозу. Цей план схожий на звичайне харчування, але ти повинен розуміти, що при курінні тобі потрібно більше корисних продуктів, ніж ти вживаєш зараз.

Виводимо токсини:

Допомогти очистити організм від токсинів допоможуть свіжо вичавлені соки з максимальною кількістю м'якоті. Рекомендується пити яблучний, апельсиновий і грейпфрутовий соки. Канцерогенні речовини сигаретного диму допоможе вивести з організму гранатовий сік.

У день слід випивати півтора літра води, якщо немає проблем з печінкою і нирками. Вода виведе з організму токсини, не дасть нікотину концентруватися у сечі. Зелений чай сприяє очищення бронхів, тому йому рекомендується віддавати перевагу серед інших чаїв.

Зелений чай блокує ріст ракових клітин в легенях, яким піддається курець. Пам'ятайте, що тільки ви здатні допомогти своєму організму бути здоровим. Максимально чітко продумуйте свій раціон, харчуйтесь тільки корисніими продуктами і не забувайте про овочі.
Джерело