Header Ads

Профілактика утворення тромбів: 5 порад від лікарів

Профілактика утворення тромбів – це необхідні дії в житті кожної людини. Що рекомендують робити лікарі, щоб зменшити ризик тромбоутворення?


Як зменшити ризик тромбоутворення, передає Ukr.Media. Слово «тромб» лякає багатьох відвідувачів поліклінік і пацієнтів лікарень. Для деяких діагноз, в якому згадано це слово, перетворюється на вирок, що віщає про неодмінно смертельне захворювання. Безумовно, тромби мають негативний вплив на організм, і не раз ставали причиною серйозних наслідків, тому легше попередити утворення тромбів, ніж у майбутньому шкодувати про те, чого не зробив.

5 слушних порад від лікарів

1. Пийте більше води! 90% людей п'ють дуже мало води. Мова саме про воду, а не про рідинах. Доросла людина повинна випивати щодня 1,5-2,5 літра води. Привчайте своїх дітей пити воду. Натуральна вода — перше і дуже потужний засіб проти утворення тромбів.

2. Продукти для розрідження крові:

- оливкова і лляне масло;
- часник і цибулю;
- лимони;
- насіння соняшнику;
- буряк;
- риб'ячий жир;
- томати, томатний сік;
- вівсяна каша;
- ягоди малини, чорниці, журавлини, суниці, вишні, черешні;
- імбир

Кожен день 2-3 продукти з цього списку повинні бути у вашому раціоні.

3. Продукти, згущуючі кров: 

- білий хліб;
- вершки; 
- сочевиця;
- шипшина;
- чорноплідна горобина;
- банани і манго;
- багато трав (звіробій, валеріана, кропива, деревій, кукурудзяні рильця, горець почечуйний)— трави потрібно пити курсами і ні в якому разі не постійно!

4. Значно підвищують в'язкість крові:

- куріння;
- алкоголь;
- велика кількість солі;
- сечогінні, і протизаплідні гормональні препарати;

5. Більше рухайтеся, ходіть пішки, займайтеся фізкультурою, бувайте на СВІЖОМУ! повітрі. Будьте здорові і бережіть себе!