Header Ads

Тенісний м'яч — ефективний засіб подолати біль у спині

Таке захворювання, як радикуліт, або запалення сідничного нерва, зазвичай починається непомітно: втома і швидка стомлюваність ніг, поколювання і «мурашки» в м'язах.


Ці стани ми схильні приписувати перевтоми. Однак, в один не дуже прекрасний день навіть від невеликого навантаження - нахилу, різкого повороту, стрибка - може виникнути різкий біль. Біль або оніміння зазвичай локалізуються в попереку, сідницях, литках ніг. Найчастіше буває з одного боку, але іноді охоплює обидві ноги.

Що ж робити? Ишиас: допоможе звичайнісінький тенісний м'яч Причини виникнення ішіасу пов'язані з защемленням сідничного нерва: остеохондроз, міжхребцева грижа і зміщення хребців, а також вагітність. При цьому людина може відчувати біль не тільки під час навантажень, але і в стані спокою, при кашлі, чханні і навіть диханні.

Інтенсивну біль доводиться знімати медикаментозно під контролем лікаря, а зі слабкою можна спробувати впоратися самостійно. Для того, щоб знизити біль у попереку, вам знадобиться тенісний м'ячик. Ляжте або сядьте на тверду поверхню, наприклад, на підлогу, упріться в підлогу руками і перенесіть на них вагу тіла.

М'ячик (можна використовувати два) підкладіть під хворе місце і почніть м'яко рухатися вперед-назад, немов катаючись на мячі, передає Ukr.Media. Тиск від м'яча буде стимулювати грушовидну м'яз сідниці, послаблюючи напруга і знижуючи біль. Виконуючи вправу, орієнтуйтеся на свої відчуття.

В особливо болючих місцях можете затриматися на 15-20 секунд. Повторювати вправу можна кілька разів на день, поки біль не відступить. Знизити біль у попереку допоможе також гостра їжа, особливо червоний перець. У ньому міститься капсаїцин, який здатний знімати запалення і таким чином знижувати навантаження на сідничний нерв.

Однак, больовий синдром – це тільки один з проявів ішіасу. Для того, щоб виявити причини його виникнення, потрібно звернутися до фахівця, невролога або вертебролога. Лише лікар допоможе встановити причини виникнення болю і порекомендує найбільш оптимальний спосіб лікування.