Header Ads

У батьків з високим інтелектом найчастіше народжуються діти з аутизмом

Високоінтелектуальні представники сильної статі частіше стають батьками дітей, хворих аутизмом.


Таку закономірність виявили дослідники з Сан-Франциско. Вчені стверджують, що саме високий інтелект батька впливає на захворювання дитини. Ризик народити дитину, хворого аутизмом, збільшується також за активності генів, пов'язаних з мікроглією, які більш активні у чоловіків.

Дослідженнями на цей рахунок зайнялися в 2012 році фахівці з США, Лео Каннер і Ганс Аспергер. Вони стверджують, що батьки дітей, хворих на аутизм, найчастіше володіють високим коефіцієнтом інтелекту. Взаємозв'язок стосується виключно батьків дітей. Новий експеримент було проведено для перевірки результатів, встановлених Кеннером і Аспегером, передає Ukr.Media.

На чолі нового експерименту стояв доцент Каролінського інституту, Рене Гарднер. Вона зібрала документацію 309 803 дітей, батьки яких служили у шведській армії, набравши високі бали в технічній частині тесту на коефіцієнт інтелекту. Виявилося, що у представників сильної статі, коефіцієнт інтелекту яких вище 111, частіше народжувалися діти з аутизмом. Взаємозв'язок цих двох факторів просто вразила дослідників.