Header Ads

У Єгипті знайшли гробницю принцеси XIII династії фараонів

В Єгипті в 26 км від Каїра археологи знайшли гробницю принцеси XIII династії фараонів, які жили понад 1,7 тис. років до нашої ери.


Археологам вдалося виявити похоронну камеру в 600 метрах від піраміди царя Эмникамау. Вчені розповіли, що вони довгий час не могли дістатися до камери, так як вона була заблокована камінням. Коли все ж їм вдалося пробратися всередину гробниці, там були виявлені древні артефакти, прикраси, обереги та інші ритуальні предмети, передає Ukr.Media. 

Крім цих речей в гробниці знаходився саркофаг. Вчені ще його не відкрили, проте вони не сумніваються, що всередині знаходяться муміфіковані останки принцеси. Про це свідчить напис на плиті всередині гробниці. Знайдений саркофаг дуже погано зберігся.

Археологи не вирішуються поки відкрити його, так як бояться, що можуть занадто пошкодити знахідку. Похоронна камера була виявлена археологами в Дашхуре, який давно визнаний вченими, як некрополь єгипетських фараонів. У цьому районі регулярно ведуться масштабні розкопки і майже кожен раз вони завершуються успіхом.

Археологи вірять, що вони зможуть розкопати ще багато дивних стародавніх знахідок, які дозволять більше і більш поглиблено вивчити історію правителів Стародавнього і Середнього царств.