Header Ads

10 причин постійної втоми

10 самих поганих звичок, які змушують відчути себе втомленим.


Ти п'єш недостатньо води Коли твій організм отримує менше рідини, ніж йому потрібно для нормальної роботи, кров стає густішою. З-за цього серце змушене витрачати більше зусиль на перекачування крові і працює менш інтенсивно. В результаті циркуляція кисню в організмі сповільнюється, і втома перетворюється в твого вічного супутника. Пий воду! Ти мало їси залізовмісних продуктів Дефіцит заліза робить людину слабкою, нездатною зосередитися, болючим. Для того, щоб підвищити бадьорість і уникнути анемії, включи у свій раціон тофу, квасолю, зелені листові овочі, горіхи і арахісове масло, буряк, гранати, печінка.

Ти завзятий перфекціоніст Змирися з тим, що всі ми недосконалі. Вище голови не стрибнеш, і якщо ти проводиш за роботою більше часу, ніж потрібно, це не впливає на її якість. Якщо ти схильний переробляти і напружуватися з найменших дрібницях на роботі — установи для себе жорсткий графік, де відпочинок і робота будуть гармонійно поєднані. Результат приємно тебе порадує.

Ти перебільшуєш важливість деяких подій Перестань зациклюватися на своїх негативних переживаннях! Якщо ти весь час очікуєш гіршого, твій організм відчуває жахливий стрес. Розслабляйся, відволікайся, всіляко релаксуй. На твою звичку понервувати йде багато сил, які ти міг би направити в добре русло.

Ти не снідаєш Сніданок — найважливіший прийом їжі, він заряджає тебе енергією на весь день. Якщо ти пропустиш сніданок, твій метаболізм сповільниться, а це суттєво вплине на твоє самопочуття. Їж на сніданок складні вуглеводи — наприклад, різноманітні каші, і здоровішим будеш, і веселіше!

Ти не звик відмовляти Звикай говорити «ні». Люди часто так і сідають на голову, а тут ще ти зі своїм прагненням всім догодити. По-перше, всім не догодиш, що б ти не робив. По-друге — подумай про себе. Став свої справи, турботи та інтереси на перше місце завжди. Відмовляти можна ввічливо. Так ти не зміниш свого стилю, але збережеш сили для особистих справ.

Ти працюєш в безладі Розкидані всюди речі відволікають і не дають зосередитися. Візьми за правило прибирати робоче місце в кінці дня — вранці тебе чекатиме повний порядок, день почнеться в гарному настрої, ніщо не буде тебе відволікати від роботи, передає Ukr.Media.

Ти весь в роботі навіть на відпочинку Вихідні та відпустку проводь без натяку на робочі справи. Якщо ти відпочиваєш повноцінно, ти потім будеш працювати краще. Не читай робочих повідомлень, не думай, як вони всі там без тебе... Просто відпочивай. Інакше сили не відновляться, і толку від відпочинку, коли ти весь в думках про роботу, не буде.

Ти любитель пропустити келишок вина перед сном Пий алкоголь за 3-4 години до сну. Адже маленька його доза дійсно розслабляє, але вже другий келих вина призведе до неминучого стрибка адреналіну. А це порушує спокійний сон. Щоб відпочити, як слід, висипайся.

Ви п'єте занадто багато кави Як відомо, все добре в міру. Тому випивай не більше трьох чашок кави в день. Цей напій викликає зневоднення організму і порушує сон. Тонізуюча дія кофеїну проходить, і ти залишаєшся один на один зі своїм організмом, який в шоці від кофеїнової атаки і хоче пити, можливо — спати. Бережи себе і не усердствуй з кавою.