Header Ads

Кілька порад, як позбутися пня без зайвих зусиль


Кожен власник присадибної ділянки відмінно знає, що крім закладки нового саду, посадки чагарників і квітів, бувають випадки, коли необхідно позбутися старих або малопродуктивних дерев. Ця проблема може також виникнути на новій ділянці, коли потрібно викорчовувати пеньки дерев для звільнення території.

В принципі, зрубати або спиляти стовбур дерева досить просто. Однак що робити з пеньком? Адже для того, щоби його викорчувати потрібно витратити багато часу і зусиль. Деякі розраховують на свою силу, і намагаються розгойдати обрубки за допомогою спеціальних важелів. Інші намагаються розмити грунт і підпиляти найбільш потужні корені. Треті просто поливають пеньки соляркою і підпалюють.

Пропонуємо вашій увазі два способи, як позбутися пня не докладаючи багато зусиль.

Спосіб 1

У дупло або спеціально пророблені отвори вноситься велика кількість натрієвої або калійної селітри, після чого пень закривається плівкою. Через півроку його підпалюють. Вогонь і хімічна реакція знищують навіть підземну частину старої рослини.

Зверніть увагу! Цей спосіб не можна використовувати на торф'яних ґрунтах, оскільки вони легко загоряються і їх непросто гасити.

Спосіб 2

Аміачна селітра або сечовина використовуються як у попередньому способі. Однак необхідність у підпалі відпадає сама собою. Через кілька років після проведення процедури від пня не залишається й сліду.