Header Ads

Стали відомі імена майбутніх колонізаторів Марса (фото)

Процес відбору був складніший, ніж прийом у Гарвардський університет.


Національне аерокосмічне агентство США (NASA) озвучив імена 12 американців – головних кандидатів-астронавтів, які можуть відправитися на Марс. Процес відбору був складніший, ніж прийом у Гарвардський університет.

NASA отримало рекордну кількість заявок претендентів — 18300 осіб, що означає, що коефіцієнт прийому становить 0,7%. В Гарвард, навпаки, становить 5,2%. П'ять жінок і сім чоловіків увійшли в новий клас, найбільший у NASA з 2000 року. Кандидати почнуть дворічне навчання в Космічному центрі Джонсона в Х'юстоні (штат Техас) вже в серпні.

Агентство заявляє, що їх можуть відправити на різні місії, включаючи проведення досліджень на Міжнародній космічній станції, запуск комерційних космічних апаратів і польоти в далекий космос.

Віце-президент США Майк Пенс, який головував на церемонії в Джонсоні, заявив, що новобранці мають особистими якостями і мужністю, які «приведуть нашу націю до ще більших висот». Він додав: «Ви, можливо, першими вирушите на Марс». Нагадаємо, нацагентство відправляє місію на цю планету в 2030-х роках.

Повний список, опублікований NASA, виглядає так: Кайла Баррон (29 років), Зена Кардман (29 років), Раджа Чарі (39 років), Меттью Домінік (35 років), Боб Хайнс (42 роки), Уоррен «Вуді» Хобург (31 рік), доктор Джонні Кім (33 роки), Роб Калин (33 роки), Жасмин Могбели (33 роки), Лорал Охара (34 роки), доктор Франсіско «Френк» Рубіо (41 рік), Джессіка Уоткінс (29 років).