Header Ads

Кухонна сіль на городі — неперевершений результат!


Іноді замість добрив і отрутохімікатів можна використовувати звичайні продукти такі як сіль, цукор, часник, кефір, гірчицю.

Ось, наприклад, бачимо на томатах перші ознаки фітофторозу.

Щоб врятувати плоди, треба прискорити їх дозрівання. У цих цілях зазвичай радять підгодувати томати калієм і фосфором. Але є спосіб краще і простіше, передає Ukr.Media.

Візьміть на 1 л води 100 г кухонної солі і цим розчином обприскати хворі рослини. Після такого обприскування листя пожовтіє і опаде, ріст рослин припиниться і вся їх сила піде на дозрівання плодів. Крім того, тонка сольова плівка, яка з'явиться на плодах, захистить їх від подальшого розвитку інфекції. Але можна і не чекати, поки грім вдарить, а в профілактичних цілях можна обприскати рослини свіжим настоєм часнику (50 грам на відро води) або розчином ферментованого кефіру (1 літр на відро води).

Інша проблема — погано розвивається буряк.

У коренеплодів розмір трохи більше редиски і зовсім не солодкі. В цьому випадку вам також допоможе сіль. Розчиніть у відрі води 35 — 50 г і підгодуйте рослини. Правда, таку підгодівлю роблять на початку літа при коли з'являться вісім справжніх листків на рослинах. Сольовий розчин заливають не під самий корінь, а в борозенки на відстані 10 см від коренеплодів.

З метеликом — капустянкою (вовчком) можна боротися наступним чином

Приготуйте густий цукровий сироп. Розлийте в блюдця і поставте їх навколо капустяних грядок на високих підставках. В кожну ємність покладіть щіпку дріжджів. В результаті бродіння вийде своєрідний запах, який і приверне шкідників. Прилетівши на приманку, капустяна білянка прилипне до блюдця і не зуміє злетіти.

У дощову погоду занадто багато слимаків.
Вони псують листя суниці, а ягоди поглинають цілком. Активні слимаки частіше ввечері, вночі або рано вранці. Вдень вони ховаються десь у тіні під дошками, в густій траві. Ось ці місця скупчення слимаків необхідно посипати сухою гірчицею.

Ви точно вже подкопуєте картоплю.
І чудово знаєте, який урожай чекати восени, і якщо він за вашими підрахунками не дуже великий, зробіть на наступний рік так. У підготовленому часниковому розчині (1 кг товченого часнику на 10 л води), потрібно потримати посадковий матеріал близько 8 годин. Це допоможе і знезаразити насіння, і стимулювати в майбутньому зростання рослин. Досвід показує, що в цьому випадку врожай буде вище на 30 — 50%.

Котрий рік поспіль гниє цибуля! Виною всьому цибульна муха.
Помітили пожовклі пір'ячко цибулі — терміново засипте грядку великою кухонною сіллю ( 10 кв. м. 1 кг. солі) і добре пролийте землю водою, щоб сіль розчинилася.