Header Ads

Стало відомо, що зробило динозаврів настільки популярними

Ми навіть не здогадуємось про все різноманіття доісторичних істот


Останнім часом, все більше уваги людства привертає тема доісторичних істот, які особливо стали популярними після появи нових творінь Голлівуду. Саме перший фільм "Парк юрського періоду" (1993р.) перетворив динозаврів на елемент масової культури. Про це заявив палеонтолог Володимир Аліфанов, - пишуть росЗМІ.

Відкриття нових видів динозаврів, які відбуваються регулярно, говорять про те, що ми навіть не здогадуємося про все різноманіття доісторичних тварин, які мешкали на планеті в мезозойський період.

Після цього, інтерес до вивчення життя, яке існувало задовго до появи людини, став не лише інтересом вчених, а й всезагальним. Режисер Стівен Спілберг, після прокату культової стрічки, виділив мільярд доларів на палеонтологічні дослідження. З тих пір нові відкриття по всьому світу активно висвітлювалися у ЗМІ.

За словами Аліфанова, особливо важливими такі дослідження стали для Сполучених Штатів. "Думаю, для США це особливо важливо, тому що у країни досить коротка історія, а динозаври - це спосіб вкоренитися", - зазначив палеонтолог.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", вчені заявили, що клонувати динозаврів неможливо, через те, що у їх залишках відсутні важливі для цього процесу елементи.
Джерело