Header Ads

Вчені знайшли останки, які руйнують теорію появи людини

Відкриття було представлено у дослідженні в журналі Nature.


Вік останків виявився приблизно на 100 тисяч років більше віку найдавніших раніше відомих останків людей, знайдених в Ефіопії, передає Ukr.Media.

Найстаріші викопні останки Homo sapiens віком близько 300 тисяч років були знайдені в Джебель-Ірхуд, що Марокко. Тобто людина сучасного типу виник значно раніше, ніж вважалося раніше.

Крім того, таким чином вчені встановили, що наш вид еволюціонував на території всього Африканського континенту. Старший науковий співробітник з Інституту еволюційної антропології в Лейпцігу Жан-Жак Ублін заявив, що він припускав, що останки будуть древніми, але не настільки.

«Не можна говорити, що все швидко розвивалося в якомусь райському Едемі десь в Африці». Виявлені в Марокко фрагменти — частини черепа, нижня щелепа, частина верхньої щелепи, та кілька кісток кінцівок — належали трьом дорослим, підліткові і дитині. Попередні схожі знахідки були на півдні або у Східній Африці.

Серед інших знахідок — кам’яні знаряддя та кістки тварин. Знайдений череп за своєю формою майже ідентичний формі черепа сучасної людини.
Джерело