Header Ads

Людський мозок може зберігати петабайт інформації

Це майже весь Інтернет.

Американські вчені в ході дослідження прийшли до висновку, що наша пам'ять може вміщати в 10 разів більше інформації, ніж вважалося раніше. Виявляється, людський мозок може зберігати петабайт інформації - це майже весь Інтернет.

Як повідомляє  портал Медичний XPress, під керівництвом нейробіолога Террі Сейновскі з Інституту біологічних досліджень Солка в США дослідники створили 3D-реконструкцію тканини гіпокампу (відповідає за зберігання короткочасної пам'яті, як оперативна пам'ять біля комп'ютера) щурів і виявили щось дивне. Виявилося, що синапси - місця контакту між двома нейронами - були продубльовані в 10 відсотках випадків.


Щоб виміряти відмінності між дублікатами синапсів, вчені реконструювали форми, обсяги і площу поверхні тканини мозку щурів на наномолекулярному рівні з використанням сучасних обчислювальних алгоритмів. «Ми були вражені, виявивши, що різниця в розмірах пар синапсів дуже мала і становить у середньому близько 8 відсотків», - сказав учений Том Бартол.

Розрахунки дослідників також показали, що синапси можуть змінюватися в розмірі кожні 2 або 20 хвилин відповідно до нейронної передачі. Вчені вважають, що це відкриття може допомогти в проектуванні ультраточний енергоефективних комп'ютерів.