Header Ads

Вчені назвали продукти проти раку молочної залози

Медики перелічили продукти, які зменшують ризик онкологічної хвороби. 


1.Темно-зелені листові овочі
У темно-зелених овочах, таких як шпинат або капуста, містяться лютеїн і зеаксантин, які допомагають знизити ризики захворювання на рак молочної залози.

2. Бобові
Медики прийшли до висновку, що вживання в їжу бобових зменшує ризик захворювання на рак. Крім того, що квасоля, нут, сочевиця, горох та інші представники цього виду є відмінним джерелом білка, вони також забезпечують організм кальцієм, залізом і вітамінами групи B.

3. Томати
Томати - прекрасний природний антиоксидант, багатий на лікопін - нециклический ізомер бета-каротину. Регулярне вживання в їжу помідорів допоможе знизити ризик захворювання на рак молочної залози.

4. Овочі та фрукти
Овочі і фрукти надають профілактичний ефект проти раку молочної залози, так як вони містять антиоксиданти і вітаміни, в тому числі вітаміни С, Е і фолієву кислоту.
Також вони є важливим джерелом харчових волокон. Вчені рекомендують вживати мінімум 400 грамів овочів і фруктів щодня.

5. Жирна риба
Такі види риби, як лосось і тунець, містять в собі жирні кислоти Омега-3. Дослідження показало, що у жінок, які регулярно вживають в їжу жирну рибу, на 14% знижується ризик захворювання раком молочної залози в порівнянні з жінками, в раціоні яких риба практично відсутня.