Виявляється, ми неправильно варимо рис, а це небезпечно!
Вчені з’ясували, що мільйони людей піддають себе ризику через неправильне приготування рису.
Недавні експерименти показали, що найпоширеніший спосіб приготування рису — звичайна варіння в окропі. А цього недостатньо для виведення миш’яку. Справа в тому, що в ґрунті десятиліттями накопичуються промислові токсини і пестициди, в яких міститься миш’як. Саме його отрути вбираються в корені рослин через ґрунт. Вживання такого продукту може викликати цілий ряд проблем зі здоров’ям, включаючи хвороби серцево-судинної системи, діабет і рак!
Щоб подивитися, як змінюється рівень миш’яку в рисі, професор біологічних наук з Королівського університету Енді Міерг провів експеримент. У телепередачі BBC «Вірте мені, я лікар» він приготував рис трьома різними способами:
У першому випадку він варив рис в пропорції 2: 1, як традиційно готує більшість людей, до повного випаровування води.
У другому на 5 частин води він взяв 1 частину рису. Коли надлишки рідини злили і заміряли рівень вмісту миш’яку, виявилося, його кількість зменшилася майже вдвічі.
У третьому випадку рис замочували на ніч. При цьому рівень токсинів зменшився на 80%.
Можливо, серед вас вже є ті, хто саме так готує рис? Діліться своїми думками, цікаво буде дізнатися.
Як безпечно приготувати рис:
Замочіть рис на ніч у холодній воді.
Промийте кілька разів, поки вода не стане прозорою.
Зваріть рис з розрахунку 1 частина рису на 5 частин води і злийте надлишки рідини.