Header Ads

Названо бактерії, що не піддаються лікуванню антибіотиками

Відсутність нових препаратів у боротьбі з цими захворюваннями може призвести до хвилі серйозних епідемій.

 Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вважає за необхідне створити нові препарати, націлені на боротьбу з 12 так званими грамнегативними бактеріями, які становлять найбільшу загрозу для людства. ЗА ТЕМОЮ Суєта мікросвіту.
 Сцени з життя мікроорганізмів Суєта мікросвіту. Сцени з життя мікроорганізмів 12 грудня 2015, 22:59 "Стійкість до антибіотиків зростає, і у нас швидко закінчуються варіанти лікування.
 Якщо ця сфера буде регулюватися виключно ринком, нові антибіотики, яких ми так потребуємо, не будуть створені вчасно", - зазначила помічниця генерального директора ВООЗ Марі-Поль Кіні.
 У доповіді, опублікованій ВООЗ, зазначається, що світовій спільноті слід розробити програми для підвищення державного і приватного фінансування досліджень в цій галузі. Крім того, організація закликала країни вести розробки лікарських засобів для боротьби з перерахованими 12 типами бактерій, які розділені в доповіді на три категорії за ступенем небезпеки. Раніше в ВООЗ наголошували, що відсутність нових препаратів у боротьбі з цими захворюваннями може призвести до хвилі серйозних епідемій.
Джерело