Чому рибу пангасіус категорично не можна вживати в їжу
Риба — необхідний продукт в раціоні людини.
М’ясо риби легко засвоюється, містить омега-3 жирні кислоти, вітаміни та мікроелементи, які дуже важливі для здоров’я. У цьому продукті мало жирів, тому він є основою багатьох страв дієтичної кухні. Смачно приготовлена риба — насолода, в якому важко собі відмовити. Але не вся риба така корисна, як здається на перший погляд…
Користь і шкода пангасіуса
Пангасіус — звичайна річкова риба, яка з вигляду нічим не відрізняється від інших видів прісноводних риб. На прилавках магазинів найчастіше можна зустріти філе пангасіуса. Але останнім часом з’явилася велика кількість фактів про те, наскільки шкідлива ця риба. Деякі з них, відверто кажучи, шокують.., передає ЗМІ
Все із-за того, що цю рибу в наші країни імпортують з В’єтнаму, де її вирощують у водах річки Меконг, однією з найбрудніших річок на планеті. Околиці річки під час війни у В’єтнамі були грунтовно отруєні хімічними речовинами. Також в цю річку зливають неочищені стічні води і звалюють всілякі відходи. Навіть при заморожуванні риби використовують все ту ж воду.
Було встановлено, що пангасіус шкідливий для здоров’я і викликає у людей хвороби внутрішніх органів, частіше всього печінки. Тому продаж цієї риби заборонили у багатьох країнах Європи, Америки і в Канаді. Навіщо ж її завозять в наші країни і труять людей? Відповідь дуже проста: це один з найдешевших видів риби.
Зараз дійсно важко встежити за якістю продуктів харчування, які ми купуємо. Подібний скандал можна затіяти навколо будь-якого іншого продукту, скажете ви. Дійсно, недобросовісні виробники здатні піти на будь-які злочини заради грошей. Тим не менше факт залишається фактом.
Після цієї інформації я точно віддам перевагу якомусь іншому виду риби. Хочеться все-таки убезпечити себе…