Header Ads

10 речей, які варто побачити будучи в Києві (Україна)

Київ – це найдивовижніше місце, причому не лише для любителів історії. Навіть якщо ви особливо ніколи не цікавилися древніми соборами, побачене в Києві не залишить вас байдужими!Київ – місто для неспішних прогулянок, адже кожен куточок цього дивного древнього міста зберігає свої історії і таємниці.


Отже, 10 кращих місць в Києві:

1. Андріївський спуск - одна із старовинних доріг, що сполучають Верхнє місто, його центральну частину, з торгівельним Подолом.

2. Монумент-скульптура "Батьківщина-мати", що стоїть в Києві на високому правому березі Дніпра. Відноситься до "Національного музею історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.". У 1981 році в день Перемоги комплекс відкривав Генеральний секретар ЦК КПРС Л. І. Брежнев.

3. Площа Незалежності (розмовний варіант "Майдан") - центральна площа Києва. Розташована між Хрещатиком, вулицями Бориса Грінченко, Софіївською, Малою Житомирською, Михайлівською, Костелом, Інститутською, архітектора Городецкого і провулком Тараса Шевченка.

4. Миколаївський костел, Будинок органної і камерної музики - римсько-католицький костел Святого Миколи в Києві, використовуваний з 1980 року як Будинок органної і камерної музики.

5. У листопаді 1982 року в Києві була зведена арка Дружби народів, будівництво якої тривало чотири роки. 
Будівництво монумента прив'язувалося до ювілею утворення СРСР, проголошеного 30 грудня 1922 року. Це монумент, присвячений возз'єднанню України з Росією (скульптор А. П. Ськобліков, архітектори І. Н. Іванов, С. Н. Миргородський, і До. А. Сидоров). Арка Дружби народів складається з трьох елементів: самої арки у вигляді величезної веселки, бронзової скульптури два трудящих і скульптури з граніту сцени Переяславської ради.

6. Київський Зоопарк- це найбільший зоопарк на всій території колишнього Союзу. У 2009 році заповідник відзначив своє століття, пройшовши довгу дорогу від простого звіринця до унікального, найбільшого зоопарку. Колекція тварин налічує близько 340 видів, багато хто з них занесений в червону книгу.

7. Золоті ворота- це рідкий пам'ятник часів правління Ярослава Мудрого, такий, що дійшов до наших днів. Окрім відновленої архітектури, там же розташовується Золотоворотський сквер, де можна не лише прогулятися, але і побачити унікальний пам'ятник котові Пантюше, який овіяний легендами.

8. Маріїнський палац - живописний палац в Києві на високому правому березі Дніпра.
Знаходиться поряд з будівлею Верховної Ради і є церемоніальною резиденцією президента України. Палац був побудований за замовленням імператриці Єлизавети Петрівни в 1744 році. Проект у стилі барокко був розроблений Бартоломео Растреллі, найбільш знаменитим архітектором Росії елізаветінськой епохи. Під керівництвом одного з учнів Растреллі, Івана Мічуріна, а також групи інших архітекторів, палац був завершений в 1752 році.

9. Києво-печерська Лавра - один з перших за часом заснування монастирів на Русі.

Заснований в 1051 році при Ярославі Мудрому ченцем Антонієм, родом з Любеча. Співзасновником Печерського монастиря став один з перших учнів Антонія - Феодосій. Князь Святослав II Ярославіч подарував монастирю плато над печерами, де пізніше виросли прекрасні кам'яні храми, прикрашені живописом, келії, кріпосні башти і інші будови. З монастирем пов'язані імена літописця Нестора (автора "Повести тимчасових років"), художника Аліпія.

10. Парк «Київ в мініатюрі»- Це дивний парк мініатюр, розташований в Гідропарку. Там ви можете побачити близько 50 моделей архітектурних об'єктів Києва, зменшених в масштабі 1:33. Останнім часом це чарівне місце стало популярним для виїзних реєстрацій шлюбу, та і просто весільних прогулянок.