Header Ads

На Великдень буде видно рожевий Місяць

Унікальне видовище можна буде спостерігати всього пару днів. На Великдень і Хануман-джаянті на небі зійде Блакитний Місяць.


Повня, яке відбудеться у дні Великих свят, стане одним з важливих подій на зоряному небі цієї весни, передає Ukr.Media.

Експерти стверджують, що унікальне видовище можна буде спостерігати всього пару днів. Ім'я Рожевого Місяця супутник Землі отримав не з-за свого кольору, а з-за рожевого кольору флокса, який цвіте в квітні в Сполучених Штатах і Канаді. Місяць у кожному куточку світу придбав власну назву, яка має деякі спільні риси з оригіналом.

Приміром, існують назви Місяця проростаючої трави, Яйце Місяця і Рибний Місяць. У квітні на зоряному небі почалася перша фаза Місяця. Молодик ознаменувало початок нового і стало приводом святкувань і безлічі фестивалів по всьому світу.

Для представників християнства зростаючий квітневий Місяць став символом Великодня, для індусів цей день відзначається як день народження Ханумана, який подібний Богу. Існують думки, що бог Хануман народився за день до повного Місяця.

Повний Місяць з'явиться на небі 11 квітня і триватиме до наступного дня. Це відбудеться приблизно близько 5:30-6:30, це означає, що Місяць з'явиться на небі досить рано. Дослідники радять не упустити унікальне видовище.