Header Ads

Поставте ліжко правильно: головна запорука міцного сну

Поставте ліжко так, щоб вікна в спальні легко відкривалися...


Думаємо, що про це знає щонайменше кожен третій. Але чи часто ми замислюємося про якість нічного відпочинку? Ліжко є найбільш активно використовуються предметом меблів, так як третина нашого життя ми проводимо уві сні.

При створенні або переробці спальні ми радимо почати з вибору нового матраца, тому що якщо матрац вашого ліжка підібраний без урахування індивідуальних потреб, то він не зможе забезпечити комфортне положення тіла уві сні. Це обов'язково негативно позначиться на хребті і порушить повноцінний сон, а недолік сну ставить під загрозу всі сфери життя - взаємини з людьми, роботу, навчання і т. д.

ПРОСТІ ПРАВИЛА
Висота ліжка повинна бути вище рівня колін людини на 7-9 см. Довжина ліжка повинна бути на 10 см більше, ніж зростання людини. Ширина ліжка повинна бути достатньою, щоб людина могла спокійно повертатися уві сні. Сон на боці Якщо ви звикли спати на боці, необхідно, щоб ваш хребет залишався прямим.

Тому підійде більш м'який матрац, який буде прогинатися в області плечей і стегон і забезпечить необхідну підтримку іншим частинам тіла. Використовуйте більш високу подушку для зменшення напруги в області шиї. Сон на спині У цьому положенні необхідно забезпечити підтримку в області шиї і підстави хребта. Для цього підійде матрац середньої жорсткості.

Сон на животі Це положення вимагає особливої підтримки в області шиї і підстави хребта. Рекомендуємо вибирати максимально жорсткі матраци. Маленька подушка дозволить уникнути зайвої напруги в області шиї.

ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР

Різним людям підходять різні матеріали - натуральний або синтетичний наповнювач. Єдиний спосіб дізнатися, що потрібно саме вам, - це особисто випробувати різні варіанти. Щоб не помилитися з вибором, потрібно спробувати полежати на матраці і оцінити, наскільки він зручний саме для вас.

ПОРАДИ ПО ДОГЛЯДУ

Навіть найкращий матрац з часом стає менш зручним, в оббивці і наповнювачі скупчуються шкідливі мікроорганізми і пил. Рекомендується міняти матрац кожні 8-10 років, щоб спати в гігієнічних умовах, однак, щоб продовжити термін служби матраца, потрібен правильний догляд: Міняйте постільну білизну не рідше одного разу в тиждень. Перед тим як постелити свіжі простирадла, провітрюйте матрац як мінімум пару годин. Для рівномірного зносу матрац необхідно час від часу перевертати. І краще робити це частіше з перших місяців після покупки. Щоб утримувати ліжко в чистоті, використовуйте додатковий тонкий матрац і знімний чохол, який можна прати в машині.

СЕКРЕТИ ПРАВИЛЬНОГО СНА

Щоб сон був міцним, а ранок бадьорим і радісним, перед сном не варто наїдатися і займатися фізичними вправами. • Ідеальна температура в спальні повинна бути близько + 17-18 ° С. Спальню необхідно провітрювати і по можливості залишати вікно відкритим на всю ніч. • Звуки і світло стимулюють роботу мозку. Тому треба постаратися, щоб в спальні була тиша. Щоб в кімнату не проникало світло, на вікна краще вішати темні гардини. • Світлі і прохолодні кольору створюють більш приємну атмосферу в спальні, ніж теплі і темні.

ПРОСТІ ПОРАДИ ВІД ДИЗАЙНЕРІВ ІКЕА:

Поставте ліжко так, щоб вікна в спальні легко відкривалися. Підлогове покриття і килими більш гігієнічні, ніж килимові покриття, які можуть викликати алергію. Створіть «кімнату» в кімнаті за допомогою текстиля. Переконайтеся, що драпірування не зачіпає світильники. Використовуйте два джерела спрямованого світла над двоспальним ліжком і розташуйте їх в центрі, щоб світло не дратував партнера.

Залиште вільне місце, щоб відкривати дверцята шаф, і ще 30 см, щоб забезпечити легкий доступ до їх вмісту. Щоб було зручно робити прибирання і застеляти ліжко, залиште 70 см між ліжком і стіною або два односпальні ліжка.