Header Ads

Як правильно виходити з посту

Священнослужителі кажуть про те, що Великий піст - це, насамперед, очищення душі, а не сувора дієта, як деякі його сприймають. Але кілька тижнів відмови від традиційної їжі - м'яса, яєць і молочних продуктів - перестроюють організм.


Лікарі помітили, що саме після Великодня у тих, хто дотримується посту, починаються загострення хвороб шлунково-кишкового тракту, а також панкреатиту. Причина проста - виходити з Посту потрібно правильно, передає Ukr.Media.

Без фанатизму Як правило, період обмеження і перехідний період повинні бути в співвідношенні 2:1. Іншими словами, після 40 днів пісної їжі потрібно ще близько 20 наступних днів без налягання на жирне і смажене. Починаючи з Великодня, лікарі радять протягом дня їсти невеликими порціями.


У свято обмежтеся одним яйцем, а паску з'їжте ту, що приготована в Чистий четвер. Наші мудрі предки саме в цей день пекли їх невипадково, оскільки навіть краще, якщо здоба з десятка жовтків і щедрою порцією масла трохи підсохне: така випічка не принесе шкоди.

Цитрусові замінюємо яблуками Допомогти організму потрібно свіжовичавленим соком моркви або селери, які підготують шлунок до святкової трапези. А в наступні дні, щоб уникнути проблем з кишечником, не відмовляйте своєму організму у клітковині, до якої він вже звик. Основу раціону повинні складати овочі та фрукти. Але пам'ятайте: волокнисті фрукти типу ананасів і цитрусові погано засвоюються організмом, тому їх слід уникати хоча б перший час. "Ні" снеків, алкоголю та кави Після тривалого посту алкоголь краще не вживати.

Лікарі радять у свято не більше 50 грамів сухого вина. Хочете ще більше допомогти своєму організму - тоді забудьте про чіпси, сухарики і газовану воду. Крім того, у перші дні варто почекати з смаженою картоплею, локшиною, печивом і навіть каву, так як останній в числі іншого сильно затримує вологу в організмі. Качку і гусака - тільки через тиждень Лікарі попереджають: яловичину або свинину можна вводити в раціон лише через чотири-п'ять днів після Великодня, а жирного гусака і качку - до вихідних.

Запечену курку з овочами можна відразу, але краще все-таки скуштувати за святковим столом рибу. Її можна нашаткувати травмами, які не тільки додадуть аромату, але і поліпшать процес травлення. Тихіше їдеш - далі будеш Медики радять весь наступний тиждень після Великодня починати з йогурту, оскільки пробіотики в його складі дозволять вашій травній системі не лише повернутися до звичного харчування, але і допоможуть їй очиститися. Вибирайте несолодкі йогурти з малим відсотком жирності.

У загальному і цілому, не поспішайте вводити багато різних продуктів в свій раціон. Метафорою виходу з посту може бути відоме прислів'я: тихіше їдеш - далі будеш. Їжте прості продукти і слухайте свій організм. І він вам скаже "спасибі". ВАЖЛИВО! Разговляємося правильно

Правильно розговлятися - не після півночі, коли настає Великдень, а після закінчення святкової служби - в три години ранку. Так як на службі проходить Причастя, і перед ним є теж свій пост. Зазвичай починають розговлятися з пасхального яйця. А ось великдень їдять у кінці, як десерт. Можна випити трохи червоного вина. У всьому потрібно знати міру: не їжте відразу багато - гріха обжерливості ще ніхто не відміняв.

ЦИФРА В ТЕМУ 1200-1500 ккал - саме стільки може міститися в одній порції паски або сирної паски. По суті, це денна норма споживання калорій. Звичайно, в честь свята таке можна собі дозволити. А щоб не з'їсти занадто багато, їжте їх на десерт, коли вже майже ситі.