Header Ads

Ось чому у США заборонили антибактеріальне мило!

Більше шкоди, ніж користі. Завдяки рекламі ми міцно засвоїли, що звичайне мило не в силах впоратися з мікробами, тому необхідно користуватися антибактеріальним милом.


Тим дивніше було почути, що з недавніх пір в США цей товар заборонили виробляти і продавати! Так чому ж антибактеріальне мило потрапило під заборону? ... вирішила розібратися в цьому питанні і тепер розповість про причини такого рішення, передає Ukr.Media.

Виявилося, що всьому виною два компоненти — триклозан і триклокарбан, які використовуються в антибактеріальному милі (рідкому і твердому відповідно). Американське управління з контролю за продуктами харчування і лікарськими засобами протягом декількох років тестировало ці речовини і прийшов до висновку, що від них більше шкоди, ніж користі! 

Справа в тому, що звичайне мило і так ефективно усуває бактерії. Просто при використанні миючих засобів з триклозаном і триклокарбаном на руках надовго залишаються активні компоненти, які протягом кількох годин перешкоджають розмноженню бактерій. Втім, усуваючи мікроби, антибактеріальне мило згубно діє на людський організм!

Триклозан і триклокарбан мають ряд побічних ефектів. Тривале використання антибактеріального мила призводить до порушення гормонального балансу, появи судом і, навіть, може стати причиною раку! До того ж триклозан з триклокарбаном знищують не тільки шкідливі бактерії, але і корисні.

Це призводить до зростання грибкових інфекцій, адже грибки і бактерії є конкурентами. Зрештою тривале використання антисептичного мила провокує появу нових поколінь бактерій, які нечутливі до ліків!

   

 Так що якщо ти дбаєш про своє здоров'я, то краще користуйся звичайним милом.