Header Ads

Вчені: жовті зуби – ознака здоров'я

Вчені з тріском розвінчали один з найпопулярніших стоматологічних міфів: поняття "здорова усмішка" зовсім не передбачає зубну емаль білого кольору.


На думку фахівців, саме темний відтінок зубів говорить про те, що організм працює "як годинник", передає Ukr.Media. ЗМІ посилаються nabliudatel.org на німецьких медиків, які запевняють: коричнюватий колір зубів є ознакою відмінного стану ротової порожнини.

Фахівці кажуть, що природа не передбачає сяючого білого кольору зубної емалі, а білосніжна "голлівудська" посмішка – це штучно створений самими людьми стандарт, ніяк не пов'язаний зі здоровою фізіологією. Медики стверджують: погоджуючись на спеціальні маніпуляції для того, щоб привести свої зуби в стан, який спочатку не було задумано ні природою, ні спадковістю, людина тільки шкодить собі!

Справа в тому, що наслідки таких процедур нерідко виявляються самими сумними – від змін в бактеріальній флорі до пошкоджень і інфікування тканин. Колір зубної емалі, як і колір очей у кожної людини індивідуальний, підсумували вчені. І здорові зуби можуть бути всіх відтінків сірого, коричневого, жовтого, блакитного і навіть зеленуватого кольору.