Header Ads

Медики назвали алкогольний напій, який корисний для здоров'я зубів

Вчені розповіли, що червоне вино захищає зуби від карієсу.


Іспанські вчені відкрили нову корисну властивість алкогольного напою. Іспанські вчені здійснили експеримент, який продемонстрував, що червоне вино може захищати зуби людини від виникнення карієсу, передає Ukr.Media.

Одна з авторів цього дослідження Марія Вікторія Морено-Аррібас розповіла, що вся справа в особливій речовині – полифенолі. Це хімічна сполука входить до складу червоного вина і має здатність знищувати шкідливі бактерії, які розмножуються в порожнині рота і на зубах людини.

Вченим відомо, що саме ці бактерії провокують виникнення карієсу на зубах. Експеримент, який показав цю корисну властивість червоного вина, полягав у тому, що дослідники помістили в ємність з червоним вином п'ять видів бактерій.

Через деякий час фахівці помітили, що розмноження шкідливих мікроорганізмів припинилося. Варто відзначити, що подібними властивостями володіють виноградний і гранатовий соки. Вони, за словами вчених, також мають у своєму складі поліфенол, який руйнує шкідливі бактерії в порожнині рота.
Джерело