Header Ads

Через «не хочу»: вся правда про секс з жалю

Дослідження показують, що більше 80% жінок згодні переспати з партнером, навіть якщо вони цього чомусь не хочуть. Що змушує жінку поставити необхідність вище власного задоволення?


Одна з найбільш частих причин — бажання доставити йому задоволення. Багато згадують, що в перший рік народження дитини їм було взагалі не до сексу, але постійно відмовляти чоловікові — теж погана практика. Тому доводилося займатися любов'ю без особливого бажання, передає Ukr.Media.

І це не так вже погано! Вважається, що ті, хто займається сексом раз на тиждень, щасливіші за тих, хто робить це рідше. Більшість людей вважають секс важливою частиною відносин. Якщо нічого такого не хочеться, інколи спрацьовує тактика раптовості. Навіть якщо ти засмучена і думаєш про секс в останню чергу, раптовий статевий акт може розбудити в тобі бажання, так би мовити, в процесі.

Сексологи стверджують, що існує два типи людей: одні відчувають збудження та ініціюють процес, інші збуджуються, коли справа вже в розпалі. Але що робити, якщо потім не хочеться? Подумай, чи не є це наслідком прийому медикаментів, алкоголю або наркотиків. Якщо ні — проконсультуйся зі спеціалістом, чи немає у тебе стресу або депресії. Знижене лібідо може бути симптомом різних розладів, від грипу до статевої дисфункції.


Хоча секс через «не хочу» і корисний для відносин, він не завжди корисний тому партнеру, який погоджується. Навіть якщо чоловік не наполягає, дружини часом дорікають себе і змушують діяти. Проблеми часто виникають, якщо люди мають різні потреби в сексі. При цьому ті, кому особливо нічого не треба, найчастіше не говорять про це з партнером, а просто погоджуються, побоюючись, що відсутність сексу зруйнує їхні стосунки.

Але замовчування проблеми — поганий вихід з положення. Варто підняти це питання, щоб, наприклад, дізнатися, що чоловікові потрібно ще менше! Якщо можна прийти до угоди замість примусу, це дуже добре. Обидва партнера повинні бути впевнені, що можуть припинити заняття сексом, якщо комусь з них не подобається або не хочеться. При цьому вміння поступатися зробить цю частину життя набагато більш приємною.

Особливо важко секс з жалю дається жертвам насильства. Буває так, що чоловік випадково використовує слово-тригер, і жінці стає ще гірше. Такі питання краще обговорювати «на березі»: може, він просто не розуміє, наскільки все серйозно. Та й в будь-якому випадку, якщо один хоче, а інший ні, ця тема потребує обговорення.

Не з подружками, не з лікарем, а з партнером. З високою ймовірністю ви прийдете до згоди і почнете обидва отримувати задоволення від сексу!
Джерело