Header Ads

Задачка не для дурнів. Чи впораєшся ти?


Любиш ти головоломки? Якщо так, то ти не даремно відкрив нашу статтю. Попереду тебе чекає досить цікава задачка, яка допоможе розслабитися. Хоча, можливо, навпаки — максимально сконцентруватися, щоб знайти відповідь, передає Ukr.Media.

Ми дуже любимо всілякі тести і головоломки, які допомагають тримати мозок в тонусі. Перебравши безліч варіантів, ми відібрали саме цей. Сподіваємося, що тобі сподобається.
Уважно подивися на цю картинку і дай нам відповідь на наступне запитання: який резервуар наповниться першим?
Для вирішення цієї задачі можна скористатися математичними розрахунками або згадати прості закони фізики, які ми вчили ще в середній школі. Пригадай свого викладача з фізики? Можливо, ви всім класом проводили досліди з електрикою або водою.
Якщо у тебе технічна освіта, то для тебе це елементарне завдання. Гуманітаріям ж буде трохи складніше. Хоча ми в них віримо і вболіваємо за них.

Вважаєш, що це резервуар під номером 3? Може, все ж п'яте? Виглядає логічно, чи не правда?
Насправді відповідь лежить на поверхні. Тут все зовсім просто. Подивися уважно на втулку, яка перекриває трубу, що з'єднує резервуари № 5 і № 2. Вона не дасть воді пройти далі.
Виходить, що першим наповниться резервуар під номером 5.

Збігся твій відповідь з нашим? Можливо, ти вважаєш інакше? У будь-якому випадку пиши нам коментарі зі своєю відповіддю та поділися посиланням із друзями.