Header Ads

Які вітаміни потрібно включити у щоденний раціон?

Вітаміни - це джерело енергії та продуктивності, тому вони так необхідні для нормального функціонування організму.


Вітамін А
Антиоксидант, необхідний для хорошого зору, міцних кісток, красивої шкіри і волосся. Вітамін А (ретинол) відповідає за нормальні обмінні процеси в організмі. При його нормі жирові відкладення на тілі будуть відкладатися повільніше, ніж при дефіциті. Тому вітамін А по праву вважають вітаміном стрункості. Крім того, вітамін А перешкоджає передчасному старінню.

Продукти, багаті вітаміном А - кріп, шпинат, петрушка, овочі і фрукти жовтого і помаранчевого кольору.

Вітамін Е 
Вітамін Е вважається найбільш важливим для жіночого організму. Він також є антиоксидантом, і має прямий вплив на стан шкіри і волосся. Крім того, він відіграє не останню роль в роботі статевої системи, тому його часто називають «вітаміном розмноження». Вітамін Е перешкоджає старінню, піклується про шкіру та волосся зсередини, підвищує працездатність і усуває сухість шкіри.

Продукти, багаті вітаміном Е - оливкова олія, соняшникова олія, горіхи, вершкове масло, бобові, зелені листові овочі, обліпиха, пшениця.

Вітамін В
Вітаміни групи В впливають на весь організм. Вони відповідають за роботу нервової системи, діють на обмінні процеси, беруть участь в утворенні крові, підвищують імунітет і просто покращують настрій. Крім того, вітаміни групи В - кращі борці за красу волосся. Ще одна головна властивість вітамінів групи В - вміння заспокоювати нервову систему і привести її в спокійний стан.

Продукти, багаті вітаміном В - гречка, горіхи, пшениця, висівки, дріжджі.