Header Ads

Як не потрібно виховувати дитину?

Не показуйте дитині, як ви з чоловіком конфліктуєте
Багато правил виховання дітей батьками вважаються безпомилковими. Одне з них: діти не повинні бачити, як батьки конфліктують. Їх потрібно від цього обмежувати. Так, безперечно. Ситуації в житті бувають різні. Люди сваряться, і в цьому немає нічого приємного. Але вчені стверджують, що дитина може отримати стрес не від того, що бачить, як проходить сварка батьків, а від того, що не розуміє, до чого ця сварка приведе.


Думка батьків-мої діти брехати не можуть
Багато батьків сліпо вірить, що їхня дитина брехати не може, а якщо такі випадки трапляються, то цьому є дуже раціональне пояснення. На жаль, діти, якими б вони слухняними і хорошими були, не можуть не брехати. І як стверджують психологи, то, що діти брешуть, не є ненормальним.
Якщо у ваші правила виховання дітей входить відучити дитину від брехні, ви ще більше підштовхнете її до обману, і ваш малюк буде обманювати вас ще частіше.

Хвалити дитину потрібно дуже часто
Багато батьків вважають, що дитину потрібно хвалити дуже часто, адже це позитивно впливає на її розвиток, самооцінку і формування особистості. Питанням впливу похвали на дитину займалися нейробіологи, які стверджують, що надмірно часте згадування того, що дитина найкраща і особливий, викликає у дітей почуття егоїзму, нездорової самовпевненості і винятковості.