Header Ads

Лікування печінки народними засобами – 10 безвідмовних методів

Печінка – орган людини, найменше порушення функцій якого загрожує летальним результатом.


Насамперед, це пов'язано з її багатофункціональністю. Вона знешкоджує токсини, зберігає вітаміни, синтезує гормони і ферменти, зберігає резервний запас крові, виділяє жовч, без якої неможливий процес травлення.

Одним з найбільш ефективних способів профілактики захворювань печінки є дотримання спеціальної дієти, вживання продуктів, що сприяють її безперебійної роботи, передає Ukr.Media.

Кукурудзяні рильця для печінки Користь кукурудзяних рилець при захворюваннях печінки і жовчного міхура вже доведена клінічно. Кукурудзяні рильця знижують рівень білірубіну в крові, зменшують в'язкість жовчі, тим самим сприяючи її кращому відходженню. Кукурудзяні рильця володіють наступними властивостями: Застосовують як жовчогінний і сечогінний засіб, Збільшують секрецію жовчі,

Сприяють виведенню дрібних каменів з жовчних шляхів, Застосовуються для профілактики і лікування атеросклерозу, так як знижує рівень холестерину в крові, Служить кровоспинну і сечогінним засобом при нирковокам'яній хворобі та водянці, набряках різного походження. Існує 2 способи застосування кукурудзяних рилець: Рецепт відвару кукурудзяних рилець. 1 чайну ложку сировини кладуть в емальований посуд, доливаємо 1 склянку гарячої води, після чого тримаємо відвар на водяній бані протягом півгодини.

Після цього відвар остуджують, проціджують. Приймати потрібно по 1-3 столових ложки кожні 3-4 години до їжі. Перед вживанням потрібно збовтати відвар. Рецепт настою кукурудзяних рилець. Для приготування настою 2 столових ложок подрібнених кукурудзяних рилець заливають склянкою окропу і настоюють 30 хвилин, проціджують через два-три шари марлі. Приймають по 1/3 склянки 3 рази на день, перед їдою.

Куркума відновлює пошкоджені клітини печінки

Куркума дуже ефективна в лікуванні і профілактики печінки і жовчовивідних шляхів. Куркумін, речовина, завдяки якому куркума має жовте забарвлення, володіє багатьма лікувальними властивостями. Незважаючи на те, що куркумін тільки почали вивчати вчені, вже зараз він представляє великі перспективи в лікуванні різних захворювань. Наведемо 2 рецепта її вживання: Простий рецепт вживання: 0,25 чайної ложки куркуми покладіть в стакан води, додайте ложку меду, почекайте 5 хвилин, поки все розчиниться і випийте. Приймати куркуму за таким рецептом потрібно 3-4 рази на день.

Смачний напій з куркумою: кладемо в блендер 1 чайну ложку куркуми, 2 столові ложки сушених горіхів кеш'ю і 1 склянку молока. Все ретельно перемішуємо і випиваємо. Це денна дозування куркуми. Часник – універсальний засіб Вживаючи часник, можна збільшити викид холестерину і жирних кислот через жовч, тобто підсилити секрецію печінки і перешкодити утворенню зайвих жирових тканин навколо неї.

Тут важливо не переборщити, тому що надмірні дози часнику можуть знизити кров'яний тиск. Цей рецепт прислав нам Володимир, читач сайту: Дві часточки часнику потрібно нарізати тонкими шарами, покласти в склянку з водою, дати настоятися з вечора до ранку. Вранці випити воду і знову нарізати часточки часнику, залити склянку водою і дати настоятися з ранку до вечора. Так продовжуємо робити кожен день протягом місяця. Результатом такого лікування повинна стати повна нормалізація всіх аналізів.

Овес для печінки

Цей злак сприяє очищенню від поступово накопичуються шкідливих речовин. Фільтруючи кров, печінка не тільки видаляє і знешкоджує непотрібні або небезпечні для організму речовини, але і насичує її корисними ферментами. Вівсяна каша улюблена багатьма дітьми й дорослими. Вона обов'язково входить в меню для видужуючих в лікарнях. Рецепт: закип'ятити 1 л молока або води, попередньо додавши 1 ст. л. цукру і дрібку солі. У закипающую суміш додати 1 склянку вівсянки, безперервно помішуючи. Дочекатися повторного закипання і залишити нудитися на маленькому вогні, поки каша трохи не загусне і не почне булькати, «клекать».

Додати 50 г вершкового масла, потім залишити в теплі на 15 хв. Подавати можна з медом, сухофруктами і навіть варенням. Рецепт киселя з вівса: злакові зерна кип'ятять у воді, потім отриманий відвар проціджують і знову томити на повільному вогні, поки розчин не почне густіти. Як і в інших склади, приготовлені на основі вівса, кисіль можна додавати сіль, будь-які види масла або цукор. Це полегшить прийом, але дещо знизить лікувальний ефект. Найбільш ефективно очищення печінки відбувається при вживанні відварів і настоїв з вівса. Існує величезна кількість рецептів приготування і способів прийому цих цілющих напоїв.

Як заварити овес для печінки? Страви в рідкому вигляді засвоюються швидше, корисні речовини швидше проникають у кров і розносяться по всьому тілу. Для того, щоб процес очищення не завдав шкоди здоров'ю, потрібно приймати лікувальний відвар потроху, але тривалий час. Курс повинен тривати хоча б 2 місяці. Рецепт вівсяного відвару: закип'ятити 1,5 л води, додати 150 г чистого вівса і варити на маленькому вогні 20 хв, зняти і залишити настоюватися в теплі на 3 години, процідити.

Залишок також можна вживати в їжу або використовувати для приготування будь-яких страв. Курс триває 2 тижні. Рецепт настою з вівса: промити, подрібнити кілька столових ложок натуральних зерен (можна в кавомолці або потужному измельчителе), залити окропом у співвідношенні 1 ст. л. на 1 л, укутати і залишити настоюватися у теплому місці на 12 годин. Приймати за годину до їжі по 2 склянки 3 рази на день. Дозу можна знизити, т. к. смак настою не надто приємний, але тоді варто збільшити тривалість курсу. Все залежить від цілеспрямованості і витриманості людини.

Овес – унікальний продукт. Додаючи його в різні страви можна не тільки поліпшити смак страви, але й зміцнити здоров'я, підтримати свій організм. Готуючи їжу з використанням вівса, люди допомагають багатьом внутрішнім органам, в тому числі і печінки. Увага! Ознайомтеся з протипоказаннями до застосування вівса!

5 супер-продуктів для печінки

Буряк для печінки Дієтологи називають буряк «пилососом», оскільки її склад відмінно позбавляє від зайвих «застійних» речовин. У буряків можна використовувати і листя – бадилля, і коріння. У ній міститься бетаїн – розчинник жиру. Корисний вплив буряків на печінку не тільки в позбавленні від зайвих жирів, але й у відновленні і оновленні печінкових клітин. Буряк необов'язково готувати. Сирі листя і коріння можна дрібно порізати або потерти, змішати з коханою заправкою, наприклад, оливковою олією і з'їсти.

Буряк корисно додавати в якості гарніру до важких м'ясних страв. Це полегшує роботу печінки і кишечника по переробці жирної їжі. Свіжовичавлений морквяно-буряковий сік. Вживання цих овочів у вигляді соку дозволяє корисним складовим впливати на організм в цілому, очищаючи його від холестерину і токсинів. Такий напій покращує колір обличчя, тонізує, підвищує опірність простудним захворюванням. Чоловікам бажано пити його для збільшення потенції, а жінкам – для позбавлення від менструальних болів. Моркви в напої повинно бути більше. Приблизно в співвідношенні 3:10 або навіть 1:10. Сік рекомендується пити тричі на день перед їжею. При бажанні додають цукор, мед або лимон, огірки або кокосове масло.

Віджимаючи сік, можна використовувати і бурякову гичку, адже в ній міститься багато корисних речовин. Буряковий сік краще не пити відразу, потрібно дати йому постояти хоча б з чверть години. В цей час в напої протікає хімічна реакція, обезвреживающая деякі важкі для перетравлення речовини. Морква оновлює жовч, прочищає жовчні протоки завдяки вітаміну А. У великих дозах вона може перевантажувати печінку і провокувати тимчасову «жовтяницю». Сильний і протизапальний ефект у тому разі, коли хвороба запобігти не вдалося.

Гарбуз для печінки Гарбуз відновлює пошкоджену структуру печінки і очищає від токсинів завдяки пектину. Головною перевагою гарбуза є її здатність відновлювати клітинні мембрани гепатоцитів. Регулярне вживання гарбуза сприяє запобіганню загибелі цих клітин, що, в свою чергу, сприяє правильній роботі печінки і нормальному функціонуванню всього організму. Гарбуз з медом – відмінний засіб для очищення, виведення холестерину, крім того, вона покращує обмін речовин, що запобігає ожирінню. З гарбуза варять каші, запікають з фруктами і роблять різноманітні десерти.

Деякі люди їдять її сирою. Свіжовичавлений гарбузовий сік. Випити склянку свіжого соку з ранку натщесерце – це те ж саме, що з'їсти 0,5 кг м'якоті гарбуза. Рекомендоване дозування – половина склянки соку на добу, краще його випити вранці натщесерце, можна з додаванням цукру і лимонного екстракту. Такий сік можна законсервувати про запас. Деякі воліють фреш з гарбуза і кабачка, гарбуза та моркви. Це справа смаку і фантазії.

Сік вичавлюють з м'якоті плоду і зберігають у холодильнику не більше доби. Чим молодше продукт, тим більше і соковитіше його м'якоть. Гарбуз настільки дбайливо проводить очищення печінки, що профілактичні курси можна проводити часто. Вона гіпоалергенна. Гарбуз унікальна тим, що дозволяє смачно підтримувати функціонування печінки на належному рівні. Вживаючи добре приготовану м'якоть або насіння, ніхто не буде кривитися від огиди.

Хурма для печінки

З наближенням зими багато любителі цих гігантських ягід передчувають радість від цих ласощів. На ринку з'являються найсмачніші сорти хурми. Цей плід містить вітамін С, має солодкий, але трохи терпким смаком. Особливо приємна трохи подмороженная хурма. Хурма дуже корисна для печінки, і на це є дві вагомі причини: Хурма багата грубими волокнами. Вони не дають всмоктуватися 10-15% шкідливого холестерину, канцерогенів та інших токсичних речовин, які руйнуються як раз в печінці. Рослинні цукри, які також корисні для нашого організму. Тому частіше їжте хурму, як тільки вона з'явиться на прилавках у продавців.

Гречка для печінки

Гречка – це дуже потрібний для нашої печінки продукт харчування. Вона містить у собі великий комплекс рослинних речовин, головним чином флавоноїдів – які виводять жир не просто з судин нашого організму, а безпосередньо з клітин печінки, не даючи їм руйнуватися від накопичення цього самого жиру.

Дириза (ягоди Годжі)

Ягоди Годжі, які по-російськи називаються «дириза» – виводять зайвий жир з організму, і в першу чергу печінки. Ягоди Годжі містять такий цінний елемент як галактолипид. Він захищає клітини печінки від будь-яких токсичних речовин. Крім того, галактолипид підтримує в нормі рухливість суглобів рук, спини, колінних і плечових суглобів. Увага! Галактолипид легко знищується при високій температурі!

Інші рецепти народної медицини для печінки Є ще кілька рецептів, які допомагають при захворюваннях печінки: Мед з корицею. Потрібно взяти мед – пів-літрову банку і додати туди дві столові ложки меленої кориці, змішати і вживати до їжі або через дві години після прийому їжі по дві столові ложки чотири-п'ять разів на день. Через кілька днів печінка перестає боліти. Кукурудзяні волоски. Зірвіть плоди кукурудзи, і побачите під ними волоски і волокна. Їх потрібно заварювати в чайнику, як чай, і вживати замість чаю або кави.

Слідкуйте за тим, щоб плоди були стиглими, інакше волоски і волокна не будуть вам допомагати. Курс лікування триває близько півроку. Чага. При гепатиті та печінковій недостатності рекомендується приймати настій чаги. Настій п'ють по 1 склянці 2 рази на день за 30 хвилин до їжі. Курс лікування – 2-3 місяці.

Через кожні 10 днів роблять перерву на 5 днів. Детальніше про корисні властивості та способи приготування чаги. Сік лопуха. При хворобах печінки добре допомагає сік лопуха. Цей сік дуже корисний і для тих, хто переніс гепатит. Пити такий сік необхідно в травні, зірвіть листя лопуха, помийте їх, підсушіть і відріжте живці.

Пропустіть через м'ясорубку листя, вичавіть сік через два шари марлі. Приймати потрібно по одній столовій ложці, безпосередньо перед їжею, оскільки сік має дуже гіркий смак. Курс лікування – один тиждень, потім зробіть перерву на тиждень і знову тиждень пийте сік. За один сезон бажано випити літр соку.
Джерело