Названо найбільш шкідливі продукти для жіночого здоров'я
Під забороною легкозасвоювані вуглеводи.
Дослідники з Гарвардського університету виявили цікавий зв'язок між раціоном харчування і психічним здоров'ям у жінок. Вони встановили, що любов до деяких продуктів робить представниць прекрасної статі більш схильними до депресивних станів, передає Ukr.Media.
Вчені з Гарварда стверджують: захопленість їжею з високим вмістом швидкозасвоюваних вуглеводів позначається не тільки на фізичній формі жінок, але і на їх настрої. «Чим частіше жінка харчується напівфабрикатами, макаронами і хлібобулочними виробами, тим вище її схильність до депресивних станів», - заявили вони, зокрема.
Дослідники протягом 10 років спостерігали та аналізували раціон харчування кількох сотень добровільних учасниць проекту. Вони переконалися в тому, що жінки, в раціоні харчування яких були присутні риба, фрукти і овочі, кисломолочна продукція, горіхи і оливкове масло, мали набагато більш позитивні показники свого психічного стану.
Ті, хто часто їв страви з тіста і м'яса, а також постійно вживав готові снеки у вигляді чіпсів і сухариків, в рази частіше страждали депресіями.
Ще раніше представники науки висловлювалися про те, що жінки більше схильні до розвитку депресивних станів у силу лабільності гормональної системи.
Ненатуральні компоненти, що містяться в перерахованих вище продуктів, ще більше послаблюють нервову систему у жінок, застерегли лікарі.