Вчені спростували міф про шкоду молока і сиру

Молочні продукти знижують ймовірність розвитку проблем з серцем і судинами.


Стаття міжнародної групи фахівців, яка спростовує популярні уявлення про шкоду молочних продуктів через високий вміст в них насичених жирів, була опублікована в журналі European Journal епідеміології.

Автори проаналізували дані, отримані в ході 29 попередніх досліджень, проведених в різних країнах світу за останні 35 років. У дослідженнях брали участь в цілому майже 950 тисяч людей. Всі вони були присвячені вивченню можливих зв'язків між споживанням молочних продуктів і підвищенням ризику передчасної смерті, в тому числі з-за проблем з серцем і судинами.

В результаті вчені не знайшли ніякої кореляції між тим, скільки і якої жирності молочні продукти споживали учасники досліджень, і підвищеним ризиком розвитку у них серцево-судинних хвороб.

Мало того, аналіз показав, що ферментовані молочні продукти (кефір, сметана, йогурт, сир і так далі), навпаки, трохи знижують ймовірність розвитку проблем з серцем і судинами.