Header Ads

Чим небезпечна жувальна гумка?

Жувальну гумку полюбляють і дорослі і діти, однак, окрім основної функції освіжати подих, вона може завдати чимало шкоди здоров'ю. 


Недолік №1 Так, якщо ви часто жуєте жуйку, то існує ймовірність, що організм звикне до несамостійної виробленні слини, і ви почнете відчувати постійну сухість у роті. Також, за умови жування жуйки на порожній шлунок може розвиватися виразка шлунка, оскільки надлишки шлункового соку починають роз'їдати слизову.

Недолік №2Побоювання батьків з приводу розхитування зубів небезпідставні. Не всі лікарі відносять збільшення навантаження на щелепні м'язи шляхом жування жуйки до позитивних ефектів. Справа в тому, що у дітей ще недостатньо зміцнілі зуби і ясна, і тому може статися викривлення зубів, виправити яке зможуть брекети або навіть дорога операція.

Недолік №3Жвачка ніколи не зможе замінити вам зубну щітку, оскільки карієс виникає не на самій жувальній поверхні, а між зубами, тому вона не зможе повноцінно захистити від хвороб.

Як бачите, на жаль, шкода від жуйки все ж перевищує всі плюси. Щоб мінімізувати негативний ефект від неї, стежте за тим, щоб дитина не жував її кожен день і тривалий проміжок часу. До того ж не варто і дорослому її жувати, цим ви подаєте поганий приклад вашому чаду.